mtoszsz_logo
mtto_logo

Tisztelt Kollégák, érdeklődők!

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége (MTOSZSZ) egyesületi formában dolgozott, mely nem igazán volt megfelelő forma egy nonprofit tevékenységet végző szakmai szervezetnek (tagdíj kötelezettség, nagy bürokrácia stb.), ezért az ott megkezdett szakmai munkánkat átalakítottuk.

Mostantól a Magyar Társasházak, Társasházkezelők Országos Alapítványának keretein belül végezzük a közös képviselők, társasházkezelők, számvizsgáló bizottságok munkájának segítését. Értelemszerűen a tulajdonosok megkereséseire is reagálunk.

Miért jobb ez a forma? Nincs tagdíjkötelezettség, nincs szükség nagy apparátusra, alkalomszerűen szerveződő csoportok tudják szervezni a feladatokat. Alapítványunk nyitott. Alapítványunk anyagait nyitottan kezeljük, éves beszámolónkat ezen a honlapon is fel fogjuk tüntetni.

Alapítványunk az alábbi célokat fogalmazta meg:

Szakmai kiadványokkal, konferenciák, és rendezvények szervezésével elősegíti, hogy a társasházkezelők, ingatlankezelők a munkájukat szakszerűen és jogszerűen végezzék el.

Szakmai segítségnyújtás; az illetékes állami szervek, szolgáltatók, szakmai szövetségek, cégek és szakirányú tevékenységet folytató társaságok felé, a tevékenységre vonatkozó jogszabályok, irányelvek, szabályzatok szükséges módosítások tekintetében.

Segíti a társasházkezelők, ingatlankezelők rehabilitációját, a munkájuk folyamán fellépő stressz oldását, felkészítő rendezvényeket, konfliktuskezelő tanfolyamokat szervez

Az alapítvány egyik fő célkitűzése, hogy a közös képviselőkön, társasházkezelőkön kívül a társasházakat is segítse. Ezért kialakítunk egy kupon rendszert, ami lehetővé teszi, hogy a társasházak, közös képviselők kedvezményesen jussanak információkhoz, szakmai anyagokhoz.

Bevételeinket csak szakértői díjakra, internetes felületeink fenntartására, rendezvényeink költségeire fordítjuk.

Alapítványunkat már 2020. októberében létrehoztuk, de Covid járvány miatt csak most tudunk éleben elindulni. Mivel jelenleg is csak önkéntes munkatársaink vannak így egy picit lassabban tudjuk a rendszereinket felépíteni, ehhez türelmüket kérjük.

A negyedéves konferenciáinkat folytatjuk, Budapesten és vidéken is. Még idén meg akarunk szervezni egy továbbképzési kurzust társasházkezelők részére, ahol a szakmai tapasztalatok átadása, hatékony jó gyakorlati példák bemutatása fog megtörténni.

Kaplonyi György
kuratóriumi tag, alapító

A Társasházakat és kezelőiket segítő alapítvány

Statisztikák

Amit eddig elértünk

Regisztrált felhasználó
1000+
Konferenciák
6+
Fórumon nyujtott segítségek
1000+

Rólunk röviden

MTTO az MTOSzSz szellemi utódja

Megalakulásunk óta célunk, hogy: 

  •  segítsük a közös képviselők tájékozódását a törvényváltozásoknál, 
  •  továbbképzéseket, tájékoztatókat szervezzünk, 
  •  közvetlen szakmai, jogi tanácsokat adjunk,